Is mijn geld veilig?
Beleggen in aandelen is altijd risicovol. Hoewel aandelen de afgelopen 100 jaar meer in waarde zijn gestegen dan obligaties of spaarrekeningen, kunnen ze over meerdere jaren een verlies tonen. In de prospectus leest u meer over de financiële risico’s die u loopt en de maatregelen die wij hebben genomen om deze risico's te beperken. Ook in het fondsprofiel vindt u hierover meer informatie.Is de fondsbeheerder een goede belegger?
De rendementen van het fonds sinds 2004 tonen aan dat de fondsbeheerder de afgelopen jaren zeer goed heeft gepresteerd. Toch waren de resultaten niet alle jaren achtereen positief en zijn toekomstige rendementen onzeker. The Conviction Fund heeft in het beleggingsbeleid echter meerdere mechanismen opgenomen om minder riskant te beleggen als de aanpak van de fondsbeheerder niet blijkt te werken.
Is het fonds betrouwbaar?
Om uw belangen te beschermen, heeft The Conviction Fund verschillende formele maatregelen genomen. Zo zijn geld en effecten juridisch eigendom van Stichting Bewaarder The Conviction Fund en niet van de beheerder. Bovendien zijn zowel de bewaarder als de beheerder contractueel verplicht om uw geld uitsluitend te gebruiken voor beleggingen. Dit is nadrukkelijk vastgelegd in het contract dat u met de bewaarder en beheerder afsluit. Meer informatie hierover vind u op de pagina 'Juridische Structuur'. Dankzij deze voorzorgsmaatregelen zijn uw bezittingen goed beschermd.
Kan ik snel uitstappen?
U kunt uw participaties verkopen op elke eerste werkdag van de maand. Uiterlijk 8 werkdagen na deze transactiedag staat uw geld op uw rekening. Uw verzoek tot verkoop moet 20 dagen voor de transactiedag bij de fondsbeheerder binnen zijn. The Conviction Fund heeft voor deze termijn gekozen omdat zittende participanten in het geval van een turbulente aandelenmarkt niet mogen lijden onder de geforceerde verkoop van aandelen door uittredende participanten.
Waarin belegt The Conviction Fund?
In het fondsprofiel leest u waarin The Conviction Fund zou kunnen beleggen. Voor de laatste stand van zaken kunt u het meest recente periodieke bericht bekijken of contact opnemen met de fondsbeheerder via .
Welk rendement wil The Conviction Fund behalen?
The Conviction Fund beschouwt de Euro Stoxx 50 Net Return Index als ‘the man to beat’ en wij willen een substantieel hoger rendement halen. Wij vertalen dat in een rendement dat gemiddeld 3% hoger is dan deze index over een periode van 3 tot 5 jaar. Bij de samenstelling van de beleggingsportefeuille zal de fondsbeheerder de index niet nabootsen. Hoewel aandelen van Europese bedrijven de kern vormen, belegt The Conviction Fund ook in andere bedrijven en kan het rendement ook over meerdere jaren sterk afwijken van de index.
Wat is de Euro Stoxx 50 Net Return Index?
De Euro Stoxx 50 Net Return Index is een belangrijke index van 50 zeer grote bedrijven uit het eurogebied. Deze index telt ook de dividenden na aftrek van belasting mee. Vandaar de toevoeging Net Return. Op de site van STOXX kunt u het verloop en de samenstelling van de index bekijken.
Wat maakt The Conviction Fund anders dan andere beleggingfondsen?
Behalve met hoge historische rendementen onderscheidt The Conviction Fund zich met een heldere rendementsdoelstelling, transparante communicatie en uitstekende risicobeheersing.
- Heldere doelstelling: ons doel is om over een periode van 3 tot 5 jaar meer dan 3% beter te presteren dan de Euro Stoxx 50 Net Return Index.
- Transparante communicatie: geen kleine lettertjes, geen bijzondere constructies en volstrekte helderheid over onze kosten en over onze rendementen.
- Risicobeheersing zit verankerd in denken en doen: wij behandelen uw geld niet alleen of het ons geld is. Het fonds bestaat deels uit ons geld. De beheerder, Kees Roodenburg, belegt immers het merendeel van zijn eigen belegbare vermogen in The Conviction Fund. Dit maakt ons continu alert en drijft ons naar een gevarieerde beleggingsportefeuille. De periodieke berichten tonen dit aan.
Waarom geen AFM en AIFMD vergunning?
De Beheerder is niet vergunningplichting onder het per 22 juli 2013 ingestelde AIFMD regime, dat wordt gehandhaafd door de AFM. Wel valt het Fonds gezien die richtlijn onder de registratieplicht. De vrijstelling van de volledige vergunningplicht is van toepassing gezien het minimum deelnamebedrag van 100.000 euro. Personen die een dergelijk bedrag beleggen, worden volgens de wet geacht zichzelf zorgvuldig te kunnen informeren over de betrouwbaarheid van hun belegging.
The Conviction Fund heeft bewust voor deze hoge toetredingsdrempel gekozen, omdat de voorwaarden voor AFM-toezicht voor een klein, flexibel beleggingsfonds moeilijk te implementeren zijn. Zo is voor AFM-toezicht onder andere een tweehoofdige leiding vereist en een volledige beschrijving van de administratieve organisatie en interne controle. De kosten van deze verplichtingen zijn pas bij een fondsomvang van circa 10 miljoen euro te dragen, wil men het beleggingsrendement niet significant aantasten. Hoewel The Conviction Fund geen AFM-stempel draagt, hebben wij wel diverse maatregelen genomen om uw kapitaal adequaat te beheren. Een overzicht van deze maatregelen vindt u in de prospectus.
Hoe wordt de transactiekoers van The Conviction Fund bepaald?
De transactiekoers van The Conviction Fund bestaat uit het totale vermogen van het fonds gedeeld door het aantal uitstaande participaties. Vraag en aanbod hebben hierop geen invloed. Het maakt voor de koers niet uit hoeveel mensen in een bepaalde maand willen in- of uitstappen. De transactiekoers wordt bepaald door het externe, hierin gespecialiseerde fondsadministratiekantoor Confidon.
Hoe gaat de fiscus om met mijn beleggingen?
De waarde van uw participaties wordt per jaareinde belast in box 3. De dividendbelasting die The Conviction Fund heeft afgedragen, kunt u als voorbelasting van de inkomstenbelasting aftrekken of terugvorderen, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zowel voor de waarde van uw participaties als voor de ingehouden dividendbelasting ontvangt u van ons jaarlijks een overzicht.
Mijn vraag staat er niet bij
Mail dan naar en wij zullen uw vraag direct beantwoorden. Meer informatie vindt u ook in de prospectus.